Известие

Collapse
No announcement yet.

"Голямата дилема" - 1.8 или 2.0 на 156 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

2,5 V6 190 к.с. Заеби буквичките ТС, че ...
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      2,5 V6 190 к.с. Заеби буквичките ТС, че ...
      Toва разбира се е най-правилното. Мисля в форума колега продаваше една много запазена сива за 4500 или 4900 лева, но не обърнах внимание кой беше.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

2.0- разхода не е по висок , особенно ако я караш а не се возиш
        2,0- ако е добре поддържан е безпроблемен.
        изгодно- най изгодно е баланс между състояние„подръжка" и цена- везните наклоняват към състояние.
        селеспийд-безпроблемна кутия ако не е имала аджамийски намеси. Удоволствие при каране. Малко по бавно превключва но и това зависи от софтуера.

пп- има доста подобни теми и можеше да ги попрочетеш преди да пускаш нова.
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

лично за мен и 1.8 тс не е зле
          sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

аз ти препоръчвам 2,0 имам и 1,8 но 2,0 е по добрия вариянт като разход са на кантар
            sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
            Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
              Има и 150 к.с. версия на двигателя и дори върви повече. Но да не му спамим на колегата, лично аз бих заложил на 2-ката - купето на 156 е тежко за останалите двигатели.
              И при 150к.с. версия пак не са 4 к.с.
              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

А бе,те ако бяха приели данък лукс вие с 2.0 и нагоре мотори над 150к.с щяхте да хапнете големия ......данък,добре че се размина.

Личното ми мнение е,че на колтото по-голям мотор се качваш все не ти стига.На мен си ми харесва 1.8 и прави 6л на 100 разход с пуснат климатик(стара загора-ямбол и обратно при 80-90км постояна скорост) за невярващите мога да ги повозя,колата е 144к.с 99г.

вземи си която ти е на сърце ,като направиш няколко кръгчета,ще разбереш.Задължително я закараи да и измерят компресията преди да я вземеш и гледаи всичко вътре да работи,клима,чистачки,пръскалки,вентилатор на купето и ......всичко опипваш.После питаш за ключовете дали са налични всичките ако не се пазариш за цената,щото 1 ключ е 100лв и нагоре зависи от модела.
                Другото е подръжка и кеф,всеки сам си знае колко му е тежък крака,тъй,че няма смисъл да се правят коментари за разход между 1.8 и 2.0.
                Имам фиат 1.4 80к.с и в момента прави 22л градско,щото не работи ламдата,излезна ли извънградско при 90км гори молко над 5л.Всичко опира до техническото състояние на колата и до магарето дето я кара.
                brava 1.4 sx
                alfa 156 1.8

Comment

1.8 с чип върви повече от 2.0 сток (само да не ме почнете сега )
                  ...
                  но иначе ако не ти се кара дизел (2.4JTD) си вземи 2.5 V6 цените им паднаха много...
                  Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                  Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                  Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                    И при 150к.с. версия пак не са 4 к.с.
                    Ще се правим на буквояди или ще пишем по темата ?

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                    ...
                    но иначе ако не ти се кара дизел (2.4JTD) си вземи 2.5 V6 цените им паднаха много...
                    Няма такъв вариант с чипа само.
                    Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                      Ще се правим на буквояди или ще пишем по темата ?

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

Няма такъв вариант с чипа само.
                      Всъщност истината е, че когато 2ката става 150кс, 1.8цата става 140кс....така, че пак разликата е 10кс
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от koko156 Покажи съобщение
                        А бе,те ако бяха приели данък лукс вие с 2.0 и нагоре мотори над 150к.с щяхте да хапнете големия ......данък,добре че се размина.

Личното ми мнение е,че на колтото по-голям мотор се качваш все не ти стига.На мен си ми харесва 1.8 и прави 6л на 100 разход с пуснат климатик(стара загора-ямбол и обратно при 80-90км постояна скорост) за невярващите мога да ги повозя,колата е 144к.с 99г.

вземи си която ти е на сърце ,като направиш няколко кръгчета,ще разбереш.Задължително я закараи да и измерят компресията преди да я вземеш и гледаи всичко вътре да работи,клима,чистачки,пръскалки,вентилатор на купето и ......всичко опипваш.После питаш за ключовете дали са налични всичките ако не се пазариш за цената,щото 1 ключ е 100лв и нагоре зависи от модела.
                        Другото е подръжка и кеф,всеки сам си знае колко му е тежък крака,тъй,че няма смисъл да се правят коментари за разход между 1.8 и 2.0.
                        Имам фиат 1.4 80к.с и в момента прави 22л градско,щото не работи ламдата,излезна ли извънградско при 90км гори молко над 5л.Всичко опира до техническото състояние на колата и до магарето дето я кара.

Ами аз пък не вярвам да прави 6/100 разход, като производителя я дава 6,4 разход и то на път истински и с истински бензин, пак особено на климатик и да не ти казвам, че до ямбол по пътя няма как да караш постояно с 90, особено в някои час пик и 2 детелини имаш да минаваш...
                        Колкото до данъка мн бързо го обмислиха и решиха да го правят на акцизните автомобили, на които така или иначе свалиха акциза.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

...
                        Ами да само дето ще плаща доста данък (258.3 ) и колата градско я дават да гори 16,5 много е практично нали и застраховка по-голяма и незнам всеки си решава.
                        Сигурно е готино да караш този мотор, ама е за хора с пари дето не им дреме че ще набие на месец 600-700лв за гориво и незнам си колко лв за ремонти. А бе Алфата е голяма машина, хубава кола, върви, супер, но е за държави в които има път и истински части и хора които имат излишни пари, щото частите им са си скъпи
                        Last edited by Versace; d.m.y г., 21:47.
                        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

аз бих заложил на 1.9jtd ако искаш здрав двигател, но пак си зависи от състоянието и как е поддържана колата
                          sigpicalfa 164turbo s4
                          части втора употреба за алфа всичко за 156
                          http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
                          0888556609 Коко Алексиев

Comment

Пък и 2.5 V6 не е кой знае колко по-бърз от читав 2.0тс, а гори значително повече...Даже от резултатите от гонките на 202-ра, не му се носи добра слава на 2.5 V6
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

...
                              Офф

2.0 с чип върви повече от 1.8 с чип

Eнд офф

Comment

ОфФ
                                Хайде да не си говорим за чипове... и кое върви повече с тях
                                Че темата отива на познат флейм...
                                Енд офф стори

Колегата явно има идея като пита за 1.8 и 2.0... а не за 2.5 или 3.2 (за дизели да не говорим).
                                Дали разходи, дали първоначална сума, дали друго... да каже той.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X